Tarieven Over ons Actueel Contact
22-09-2022 - Geschreven door Dennis

Data als de basis voor performance training

Performance training is training die is gericht op het verbeteren van jouw prestaties. Dit is van toepassing wanneer je gewoon fit bent, maar kan ook in worden gezet wanneer je een blessure hebt of juist wanneer je blessures wilt voorkomen.

Omdat het in (top)sport vaak om details gaat, hoef je meestal geen grote aanpassingen meer te doen wanneer je al op een goed niveau presteert. Je weet immers al hoe je jouw lichaam en geest tot prestaties kunt dwingen. Maar die details, die kunnen toch een heel groot verschil maken.

Onze eerste stap is het in kaart brengen van jouw gezondheid, conditie, lichamelijke kenmerken en natuurlijk je doelen. De data uit onze sportanalyse geeft vervolgens een aantal directe praktische mogelijkheden om jouw prestaties te verbeteren. Onze data maakt exact inzichtelijk waar er voor jou kansen liggen om je te verbeteren.

Inzicht in jouw performance met een inspanningstest

Er worden veel verschillende inspanningstesten aangeboden; deze variëren van metingen van je hartslag tot ademgasanalyses. Onze sportanalyse biedt dit allemaal. We verzamelen alle data die van pas komt om jouw prestaties te verbeteren.

De eerste stap is dus inzicht vergaren in hoe je er nu voor staat. Hoe reageert jouw lichaam op inspanning? In welke mate herstel jij van een training? En wanneer je hersteld, hoe snel doe je dat dan? Wat zijn bijvoorbeeld jouw hartslagzones, waar ligt voor jouw het omslagpunt en wat is jouw anaerobe verbranding?

Door deze vragen te beantwoorden, krijg je een veel beter beeld van de mogelijkheden van jouw lichaam en zie je de kansen die er nog liggen om jezelf te verbeteren. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om beter te presteren, maar ook om jouw lichaam niet te overbelasten. Want overbelasting zorgt niet voor betere prestaties, maar wel voor blessures.

Met onze data kun je dus hard trainen zonder dat je overtraind raakt. Klinkt goed, toch?

Hoe gebruiken we data voor performance training?

Wanneer je sport op een hoog niveau, dan push je jouw lichaam tot het uiterste. Net zoals bij een ketting, bepaalt ook bij het sporten de zwakste schakel de maximale belasting. Wanneer je dus te weinig capaciteit hebt om voldoende zuurstofrijk bloed rond te pompen, dan gaat jouw lichaam over op anaerobe verbranding. Het gevolg is verzuring, waardoor je uiteindelijk een pas op de plaats moet gaan maken.

Door gericht te trainen op het verhogen van de hoeveelheid zuurstof die je kunt aanleveren aan de spieren, kun je ervoor zorgen dat je later verzuurt en dus langer kunt presteren.

Wanneer echter uit onze data blijkt dat je te hard (ongericht) traint kan blijken dat een deel van je lichaam is overbelast. In dit geval is niet de aanvoer van zuurstof, maar juist de staat van jouw spieren de beperkende factor bij het presteren. In dit geval is harder trainen dus niet alleen zinloos, het kan je zelfs in de weg zitten.

Wat jouw situatie ook is, onze sportanalyse maakt deze inzichtelijk. De data vertellen precies waar jouw lichaam behoefte aan heeft en hoe jij het beste kunt gaan trainen. Met die data gaan we vervolgens aan de slag.

En het mooie is, dat we ook deze resultaten kunnen meten. Door het herhalen van metingen, kunnen we na verloop van tijd het effect van jouw gerichte training monitoren. Dit helpt je om blijvend jouw training te optimaliseren.

Start met performance training met FitbyData

Zonder een goed plan is de kans op succes heel klein. Natuurlijk zul je nog steeds hard moeten trainen, maar het zorgt er wel voor dat je veilig gericht én hard kunt trainen.

Wij willen je hierbij helpen met onze sporttesten. Op basis van deze data kunnen we samen een optimaal schema opstellen dat er 100% op is gericht om jouw prestaties te verbeteren.

We vertellen je hier graag meer over; we zijn namelijk zelf ook fanatieke sporters! Wanneer je ons belt of mailt, dan leggen we je graag meer uit over de mogelijkheden die wij voor je hebben.

Dus neem vrijblijvend contact met ons op wanneer je meer wilt weten over hoe je beter kunt gaan presteren door een sportanalyse.

Contact

Elektraweg 2d
3144 CD Maassluis
010 - 307 36 26
info@fitbydata.nl

Social media

Volg ops op social media en blijf op de hoogte:

FitByData is een onderdeel van

Fysiotherapie Hofstra
© 2022 FitByData
Disclaimer|Privacy Statement|Cookie Policy