Tarieven Over ons Actueel Contact
11-02-2022 - Geschreven door Dennis

Meet je conditie met de inspanningstesten van FitByData

Meet je conditie met de inspanningstesten van FitByData

Wil jij je sportprestaties verbeteren? Met de modernste inspanningstesten brengen wij jouw conditie makkelijk en zuiver in kaart en bieden we een trainingsplan op maat.

Meet je conditie met de inspanningstesten van FitByData

Voor mensen die hun sportprestaties naar een hoger level willen brengen, kunnen inspanningstesten een goed beeld geven van hoe hun lichamelijke conditie ervoor staat.

Dit gebeurd vaak in een sportmedisch centrum of ziekenhuis en onder begeleiding van een sportarts.
Men neemt dan plaats op een loopband of hometrainer en er worden diverse meetinstrumenten op het lichaam aangebracht.
Denk bijvoorbeeld aan een ademmasker, bloeddrukmeter om de bovenarm en meerdere sensoren op het lichaam die bewegingen meten.

Met veel kabels en slangen die aangesloten zijn op andere meetapparatuur, worden zo bijvoorbeeld de zuurstofopname en hartslagzones berekent.

Deze gegevens worden gebruikt voor het opstellen van een trainingsschema dat specifiek voor jou geschikt is om je sportprestaties te verbeteren.

Submaximale inspanningstest van FitByData

Deze inspanningstesten kunnen jou als sporter heel veel bieden. Inzicht in hoe en onder welke omstandigheden jouw lichaam de beste prestaties levert maken de sportprestaties beter en het sporten zelf prettiger en effectiever.

Veel van deze inspanningstesten zijn de zogenaamde maximale inspanningstesten, die onder begeleiding van een sportarts moeten worden gedaan.

In dit artikel willen wij je laten weten dat er ook zogenaamde submaximale inspanningstesten zijn, die jou op een meer toegankelijke manier dezelfde inzichten geeft.

Bij FitByData beschikken wij over het unieke MyPnoe systeem. Met slechts een ademmasker, een box ter grootte van een broodtrommel die je als rugtas draagt en een app, kom je tot een zuivere metabolische analyse die je vertelt hoe je effectief kan trainen om je doelen te behalen.

We leggen je in het volgende stuk graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Inspanningstest op een loopband, hometrainer of buiten!

De inspanningstest wordt gedaan op een hometrainer, loopband of kan zelfs gewoon buiten! Het grote voordeel is namelijk dat het systeem draagbaar is en tijdens het echte sporten kan worden gebruikt.

De data die uit een fietstest of loopbandtest is toch net even anders dan wanneer je echt buiten aan het fietsen of rennen bent. Het geeft een nog beter beeld van hoe je lichaam reageert op de inspanning.

 Dan volgt nu meer uitleg over welke data we het nu hebben.

Gepersonaliseerde training, voeding en herstel door ademgasanalyse

FitByData/Mypnoe analyseert de ademhaling en ontwikkelt een gepersonaliseerd programma met als doel fit te blijven, sportprestaties te verhogen, gewichtsverlies en langdurige gezondheid.

Volgens PNOE is het analyseren van de ademhaling de meest betrouwbare vorm van analyse van de stofwisseling, het hart en de longen. Met deze analyse kan nauwkeurig gepersonaliseerde training, voeding en herstel worden toegepast.

 De PNOE test analyseert het lichaam aan de hand van 9 “biomakers”. Dit zijn:

●       Resting Metabolic Rate: De stofwisseling wanneer lichaam in rust is

●       Fat-Max Zone: De trainingsintensiteit waarbij het lichaam het meeste vet verbrand

●       Calorie burn: Calorieverbranding

●       VO2Max: Het maximale volume aan zuurstofgas dat het menselijk lichaam per

●       tijdseenheid kan transporteren en metaboliseren bij lichamelijke inspanning.

●       Fat / Carb Burn: Vet- en koolhydraten verbranding 

●       Movement Economy: Efficiency waarmee het lichaam beweegt en energie/zuurstof verbruikt

●       Heart Fitness: Hart conditie

●       Lung Fitness: Long conditie

●       Cellular Fitness: De mogelijkheid van de cellen om te gedijen onder bepaalde omstandigheden

 

 

Hoe werkt deze inspanningstest bij FitByData?

We heten je graag welkom in ons sportcentrum in Maassluis, nabij Rotterdam. Tijdens het intakegesprek brengen we jouw doelstellingen in kaart. Zo krijgen we een goed beeld hoe we de uitkomsten van de testen moeten interpreteren en gebruiken.

We doen in totaal drie inspanningstesten in drie maanden. Dit betreffen een begin, midden en eindmeting. Zo krijgen we een betrouwbaar beeld van de uitkomsten.

Na de laatste test analyseren wij de gegevens en hebben we een gesprek met jou waarin we de gegevens met je doornemen en het trainings- en voedingsschema bespreken. Onze diëtist zal je hierbij ondersteunen.

Afhankelijk van je doelstellingen, ambities en vooruitgang adviseren wij je deze testreeks twee keer per jaar te doen. Zo kunnen wij ook goed jouw ontwikkeling monitoren. Met de app kan je dit ook zelf mooi nakijken volgen.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt en wil je weten wat voor jou de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op en stel je vragen aan onze specialisten.

Contact

Elektraweg 2d
3144 CD Maassluis
010 - 307 36 26
info@fitbydata.nl

Social media

Volg ops op social media en blijf op de hoogte:

FitByData is een onderdeel van

Fysiotherapie Hofstra
© 2022 FitByData
Disclaimer|Privacy Statement|Cookie Policy