Tarieven Over ons Actueel Contact
20-06-2024 - Geschreven door Dennis

Op zoek naar een inspanningstest in de regio Rotterdam?

Sport professionaliseert in hoge mate, dit geldt niet alleen voor topsporters maar ook voor de fanatieke amateurs. Iedereen die serieus zijn of haar prestaties wil verbeteren met duursporten zoals hardlopen of fietsen, is bezig met trainingsschema’s, voeding en herstel.

Er komen dan ook steeds meer professionele mogelijkheden tot de beschikking van (top)amateursporters. Denk hierbij aan hulpmiddelen die prestaties meten tijdens inspanning of gebalanceerde schema’s. Hierdoor stijgt het niveau van de fanatieke amateurs erg hard.

De heilige graal is en blijft het afstemmen van training, voeding en herstel op jouw persoonlijke lichaam. De beste methode om dit te doen is via een inspanningstest. Onze praktijk in de regio Rotterdam is volledig gericht op sporters die serieus met hun sport bezig zijn en die hun prestaties willen verleggen. Onze sportanalyse (submaximale inspanningstest) biedt je inzicht en handvatten om je prestaties te verbeteren.

Hierdoor is onze inspanningstest het mogelijke laatste puzzelstukje dat je moet leggen om het volgende niveau aan te tikken en je PR aan te vallen. Wij helpen je hier graag bij.

Wij bieden in de regio Rotterdam onze sportanalyse aan

Ons sportcentrum is volledig gericht op maximale sportieve prestaties. Of dit nu gaat om professionals of om (top)amateurs. Wij helpen je om meer uit je sportieve prestaties te halen, door onze ademgasanalyse met onze inspanningstest.

Tijdens deze inspanningstest, analyseren wij onder andere je ademhaling waardoor wij een compleet beeld krijgen van jouw stofwisseling, je hart en de longen. Dit zijn namelijk de orgaansystemen die jouw prestaties grotendeels bepalen.

We bepalen bijvoorbeeld jouw maximale zuurstofopname en de mate waarin jouw lichaam in staat is om efficiënt met zuurstof/brandstof om te gaan.

Met de data uit de test en analyse, kunnen we vervolgens een persoonlijk trainingsschema, voedingsschema en herstelplan voor je samenstellen. Deze zijn volledig afgestemd op de behoeften van jouw lichaam. Je ontvangt hierbij de wetenschappelijk vastgestelde waardes waarop jij optimaal traint en herstelt.

Wat kun je precies met de resultaten van onze inspanningstest?

Wanneer je aan de slag gaat met de bevindingen en de resultaten uit onze sportanalyse, dan ga je slimmer en effectiever trainen. Hiermee bedoelen we dat je gaat trainen op het inspanningsniveau waarop jouw lichaam de grootse ‘gains’ maakt.

Want door te trainen op de voor jouw lichaam optimale inspanning, zorg je voor maximale stimulatie van je systemen, zonder dat je deze overbelast. Want hard trainen is natuurlijk heerlijk, maar wanneer je je lichaam overbelast, dan blijven betere prestaties uit omdat je lichaam niet kans krijgt zichzelf te verbeteren. Het herstel is immers een essentieel onderdeel van betere prestaties.

Door te trainen op het juiste inspanningsniveau, zorg je niet alleen voor voldoende prikkeling, maar geef je je lichaam ook voldoende kans om te herstellen en zich dus te verbeteren.

Een groot voordeel hiervan is dat je niet alleen beter gaat presteren, maar dat je ook minder blessuregevoelig wordt. Want een groot deel van de blessures is terug te herleiden naar overbelasting en onvoldoende herstel. Door hard te trainen maar niet té hard te trainen, geef je jouw lichaam voldoende prikkels om zich te verbeteren en faciliteer je ook voldoende mogelijkheden voor je lichaam om deze verbeteringen daadwerkelijk door te voeren.

We zien regelmatig dat sporters op dit gebied keuzes maken die er feitelijk voor zorgen dat ze hun prestaties remmen in plaats van bevorderen. Door aanpassingen te doen op basis van jouw lichaam, kun je trainingen beter inrichten.

Concrete adviezen waarmee je direct aan de slag kunt

Wij hebben zelf allemaal een grote affiniteit met sport en sportprestaties. Dit betekent dat we houden van praktische adviezen die we echt kunnen toepassen. Wanneer je bij ons een test afneemt, is dit dan ook precies wat je kunt verwachten.

We bepalen heel concreet waar jouw hartslagzones liggen en welke factoren jouw prestaties beïnvloeden. Deze gegevens vormen de basis voor ons gerichte advies en persoonlijke trainingsschema. Dit schema is dus volledig afgestemd op jouw lichamelijke eigenschappen en behoeften.

Wanneer je met onze bevindingen aan de slag gaat, zul je merken dat je lichaam zich zal verbeteren. Dit resulteert in betere prestaties, zoals meer vermogen of snellere tijden.

We komen graag met je in contact om op basis van harde data jouw prestaties te verbeteren.

Contact

Elektraweg 2d
3144 CD Maassluis
010 - 307 36 26
info@fitbydata.nl

Social media

Volg ops op social media en blijf op de hoogte:

FitByData is een onderdeel van

Fysiotherapie Hofstra
© 2022 FitByData
Disclaimer|Privacy Statement|Cookie Policy