Tarieven Over ons Actueel Contact
20-06-2024 - Geschreven door Dennis

Wat zijn jouw ideale trainingswaarden?

Sporten is allang geen kwestie meer van zo hard mogelijk trainen op momenten dat je er zin in hebt. Wanneer je jezelf echt wilt verbeteren, dan is het absolute noodzaak om gericht te trainen. Dit kun je doen door te trainen met de intensiteit die bij jouw lichaam en bij jouw doelen past.

Deze trainingswaarden zijn dus voor iedereen verschillend, afhankelijk van omstandigheden en doelen. Wij helpen je om jouw ideale trainingswaarde te bepalen door exact te meten wat jouw lichaam nodig heeft om te verbeteren. Dit doen wij met onze sportanalyse.

Waarom is de juiste trainingswaarde zo belangrijk?

Met trainingswaarden bedoelen we met name de mate van intensiteit van je trainingen. Deze waarde drukken we vaak uit in hartslagzones. Wanneer je wilt trainen op houdingsvermogen, dan is het bijvoorbeeld belangrijk om rondom je omslagpunt te trainen en niet op maximaal vermogen.

Wanneer je traint op de juiste intensiteit, dan prikkel je de systemen die bij jou de beperkende factor zijn. Wij kunnen deze systemen in kaart brengen met onze analyse, zodat hieruit exact blijkt op welke manier jij jouw prestaties kunt verbeteren.

Wanneer je met de juiste intensiteit traint, dan worden trainingen veel effectiever omdat je precies die prestaties levert die bij jou voor verbetering zorgen.

We leggen je graag uit hoe wij deze waardes bepalen en hoe jij die vervolgens in jouw trainingen verwerkt.

Jouw lichaam vertelt precies hoe je zou moeten trainen

Met onze sportanalyse meten we heel precies hoe jouw lichaam reageert op inspanning. We bepalen hierbij met welke hartslagzones er veranderingen optreden en wanneer je bijvoorbeeld efficiënt of juist inefficiënt met zuurstof omgaat.

Dit doen wij via een ademgas-analyse. We meten tijdens inspanning wat je aan zuurstof en koolstofdioxide inademt en uitademt. Omdat we tegelijkertijd jouw prestaties (vermogen, hartslag etc.) meten in combinatie met een aantal biomarkers, krijgen we een compleet beeld van hoe jouw lichaam omgaat met de gevraagde inspanning.

Dit vertelt ons in welke hartslagzones jij efficiënt of inefficiënt verbrandt. Ook leren we hierdoor welke training voor jou het meest geschikt is om jouw prestaties te verbeteren.

Persoonlijke trainingen op basis van jouw data

Is het voor jou nu vooral belangrijk om lange trainingen op 80% van je maximale prestatie te gaan doen. Of ben jij juist gebaat bij hogere of lagere intensiteit om hierdoor beter te gaan presteren.

Dit antwoord ligt in de data die wij genereren tijdens de sportanalyse. Want deze data gebruiken wij om te combineren met jouw doelen om zo een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Dit schema is volledig gericht op jouw lichaam, jouw mogelijkheden en jouw doelen.

Wanneer je de sportanalyse bij ons doet, werken wij voor jou dit persoonlijke trainingsschema uit. Bij voorkeur doen we de analyse een aantal keren, zodat we ook kunnen monitoren hoe jouw lichaam door de tijd op de training reageert. Hiermee tracken we dus precies jouw prestaties over een langere periode waardoor je het effect van jouw trainingen kunt terugzien in de data.

Dit levert nog meer nieuwe inzichten op die we kunnen inzetten om jouw prestaties te verbeteren.

Ontdek jouw ideale trainingswaarde met FitByData

Niet voor niets is de naam van onze praktijk “Fit By Data”. Wij helpen je om fitter te worden door naar jouw data te kijken. Want jouw lichaam en situatie vragen weer om een net andere aanpak dan die van je vrienden, collega’s en concurrenten.

Wanneer je contact met ons opneemt, kunnen we je meer vertellen over onze sportanalyse. We kijken namelijk niet alleen naar hartslagzones en de VO2max, we meten veel meer data. Al deze data kunnen we inzetten om jouw prestaties te verbeteren.

We helpen je graag verder. Dus neem contact met ons op wanneer je graag nog wat meer info wilt. Of plan direct een analyse in als je de volgende stap wilt zetten in jouw sportprestaties.

Contact

Elektraweg 2d
3144 CD Maassluis
010 - 307 36 26
info@fitbydata.nl

Social media

Volg ops op social media en blijf op de hoogte:

FitByData is een onderdeel van

Fysiotherapie Hofstra
© 2022 FitByData
Disclaimer|Privacy Statement|Cookie Policy